Bi iki saat güneş alsın yeter. Sabah 10'dan sonra tül arkasından güneş alan yer güzel bence. Ben olsam oraya koyardım. Yer değiştirme konusunda şüpheniz olmasın, öyle nazik bir bitki değil hatta arsız da diyebilirim. Ben iki ay önce şirkette öğlene kadar direkt güneş alan alt kattaki yerinde haftada veya onbeş günde bir bir bardak suyla sulanarak, sürüm sürüm sürünürken aldım saksısını değiştirdim. Toprağın altında dallanmış 3 tane yavsunu, saksıyı kazıp gövdesinden ayırdım. Kazarken kökleri zarar bile gördü. Olmadı yaprakları küçük çıktı diye köklerini bile yıkayarak toprağını değiştirdim. Şimdi 2 tane birden çiçek açıyor. Ayırdığım yavrular bağımsızlıklarından memnun yeni yeni yapraklar çıkarıyor. Sabah gün doğuşundan öğlen 12'ye kadar filmli cam arkasından güneş alıyor. Halinden gayet memnun. Bu konuda bir yerde fotoğrafı da var.
Şunlara da dikkat edin;
Çok sularsanız kökleri çürür, gölgede çürüme riski daha yüksek. Her iki sulamadan sonra bırakın toprağı biraz kurusun, korkmayın ölmez. Toprağı fazla sıkı olmasın, biraz bitki besini verin azıcık da NPK gübre. Günde birkaç sefer sprey ile yapraklarına kireçsiz su sıkın (damacana kaynak sulardan, çeşme suyu olmaz) bakın o zaman nasıl coşacak.
|