Bir iki saattir difimi nereye koyabilirim, ne yapabilirim diye düşünmekten paralanadım. Şimdi bir iki seçeneğimi sizlerle paylaşayım istiyorum ki en iyisini yapayım kurtulsun diye. Sabahları saat 10 dan sonra direkt güneş ışığı almayan bir tül arkası pencere önüm var. Ancak 3 saat kadar güneşli orası. Işığın açısı eve fazla girmesine uygun değil. Pencerem eski Moda evi olduğu için yüksek çünkü.Oradan birkaç bitkiyi kaldırarak ışığı alabilecek kadar yüksek bir sehpaya koyabilirim. Ama tabii oradan kaldırdıklarım için ne yapabilirim bir de o sorun var. Sonra tam olarak güneş ışığı almayan ama tabii şimdiki yerine göre daha aydınlık olan bir cumba önüm var. Cumbaları bilirsiniz üç pencere aynı noktada nerdeyse, iki cam açık yaz olduğu için hava akımından rahatsız olurmu bir sehpayla oraya koysam. Bir de tabii cumbadaki sardunyalarla ilgilenmem için ikide bir yerinden oynatmam gerekecek. Hiç bir şekilde yere koyamıyorum saksıyı çünkü hem pencereler yüksek, hem de yavru kediler var. Bir de akşam üstleri 2-3 saat güneş alan bir yarı kapalı balkon köşem var, oraya mı koysam? Ama orada da güneş ışığı camdan geliyor ve diğer köşeye oranla biraz daha sert gibi olur mu? Hadi yer bulduk diyelim, incelen kısmı kesip yeni bir difi edinebilir miyim? Bu mevsimde olur mu bilmiyorum ki? En iyi hareket konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Ben de ölmedi sürekli yaprak veriyor, hoş biraz inceldi güneş istiyor cılız falan ama olsun çöpten kurtardım diye sevinriken şimdiki halime bakar mısınız? Hadi bana bir el atın arkadaşlar, ne olur...
|