Aşılar Hakkında
Merhaba arkadaşlar,
Siteye bugün üye oldum. Amacım deneyimli arkadaşlardan bilgi edinip, amatörce kendi bahçemde uygulamak. Yazışmalardan anladığım kadarıyla herkes bildiklerini gayet düzeyli bir şekilde paylaşıyor. Bu da bu sitenin dostluk, arkadaşlık sitesi olduğunu gösteriyor. Üye olduğum için keyif alacağımdan hiç şüphe duymayacağımı şimdiden söyleyebilirim. Kurucu, yönetici ve üye arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Benim İzmir'de bir bahçem var. Bu bahçede zeytin ağırlıklı olmak üzere her türlü (bölgede yetişebilecek) meyvelerden de mevcut. Ağaçlarım henüz 2 yaşındalar. Gördüğüm kadarıyla bazı meyve ağaçlarının aşılanması gerekiyor. Mesela Formoza diye aldığım erik, adını bilmediğim ve tadını beğenmediğim bir erik çıktı. Bu ve buna benzer konular için bazı ağaçlarıma aşı yapmam gerekiyor. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla ve benim yapabileceğim 2 tür aşı var. Birisi göz aşısı, diğeri matkap aşısı.
Net olarak öğrenmek istediğim bir konu var. İki aşıyı da hangi ayda veya aylarda yapmam lazım.
Bu konuda değerli tecrübeli dostların bildiklerini benimle paylaşmalarını önemle rica ediyorum.
Tüm üye dostlara güzel günler ve sağlıklar diliyorum.
Ahmet ÜNAL
İzmir
24.07.09
|