View Single Post
Eski 24-07-2009, 11:11   #31
okanyes
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-07-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Hoş geldiniz.

Bambunuz Phyllostachys aurea gibi duruyor. Eğer yeterli miktarda suluyorsanız, büyük ihtimal yeni söküm bir fidan veya kargoda kökleri zedelenmiş. Yeterince su alamıyor. Yüksek rutubet sağlamalısınız. Aydınlık bir banyonuz ve ya mutfağınız var ise oraya taşıyabilrsiniz. Eğer toparlamazsa derin bir budama yapmanız gerekebilir.

İç mekanda yaşaması için çokda uygun bir tür değil aslında. -20 C altındaki soğuklara dayanabilir. Fakat bol ışık ve rutubet ister. Daha ilerki yıllarda 6 m kadar boy yapacak.


Özelliklerine göre bambular başlığına bakabilirsiniz.
Hoşbulduk.İlginiz için teşekkürler.Şuan hala balkonda duruyor, eve gidince mutfağa alacağım.Yaprakların sararması devam ediyor. Fidan kargodan tüp içerisinde geldi. Muhtemelen tüp içerisinde bu boya kadar yetiştirmişler. Ben saksıya gübreli bahçe toprağı koydum ama kendi tüpünün içerisindeki toprakla beraber ektim ve ayrıyeten hindistan cevizinin kabuğundan yapılmış bir gübreli toprak daha karıştırdım. Birkaç sorum olacak:
1-Sararma devam ettiği sürece budama için daha nekadar beklemeliyim ve bu budamayı nasıl yapmalıyım?
2-İçindeki gübreli saksı toprağını çıkartıp, normal bahçe toprağı koymam gerekirmi?
3-Yapraklarını fıs fıs ile ne kadar sürede bir nemlendirmeliyim?
4- Yeterli miktarda sulamanın ölçüsü nedir?Hergün az az mı sulama gerekir? suyu tüm saksı toprağını ıslatcak kadar mı dökmeliyim yoksa sadece köklerin olduğu bölümü mü sulamalıyım?

Biraz fazla soru oldu ama dediğim gibi bu konuda çok acemiyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla...

okanyes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön