Çok sevindim Sütoğlunuza çok sevindim Sûz-i Dilara. Günlük yaşamındaki telaşlara kapılması ağrı, sızı bakımından rahat olduğunu gösteriyor. Aslında o kadar güzel anlatırlar ki canlarının acıdığını, gözlerinin renginden ve oturuş şeklinden kolayca anlaşılıyor. Yeter ki beraber yaşadığımız dostumuzu iyi tanıyıp, gözlemleyelim.
Zeytin' e gelince iyi dilekleriniz için teşekkürler. İyi allahtan. O biraz daha küçük galiba fazla oynayınca yoruldu. Bir de fazla yemişti, gaz çıkarmasına yardımcı olunca ayaklarını karnına doğru çekmekten vazgeçince rahatladığını anladım. Ama inanın hemen her saat başı kontrol ettim. Tabii siz benim minik yavruların uykudayken nasıl paranoyak olduğumu bilmiyorsunuz. Yukarıda yaşattığımız Garfi bizdeyken daha minicik, uyuyordu kıyamadım kaldırıp da mamasını vermeye. Uyusun dedim bebeğe daha yararlı. Sonra baktım fazla uyudu elime almamla başının düşmesi bir oldu. Annesini aramasın diye koyduğumuz pelüş kumaşa sarılınca zaten hava sıcak, sıcak çarpması olmuş. Tabii ben kalbini pek hissedemeyince bir çığlık attım, bütün Kadıköy duydu. O çığlığım onu sıçratınca bir an kendine geldi. Onu kalbime yapıştırıp güç alsın diye üstüm başımla veterinere koştum. Gittiğimde beyin fonksiyonları durmuştu tamamen. Omirilik devreye girmişti. Bu da demek oluyor ki yalnızca kalbi ritmik atıyor ve ciğerleri biraz. Yani hayatta ama bitkisel gibi. Karı koca veterinerle ki gerçek anlamda hayvanseverlerdir. Üç saat boyunca yaşama geri döndürmek için uğraştılar. Her şeyi deneyemiyorlar çok küçük ama bırakamıyorlar da delirdik. Ya geri gelecek ama mutlaka hasar bırakacak felç ya da kişilik bozukluğu falan. Fakat bir ara o minicik bedeni gördüğümde dedim ki geri gelsin de ne olursa olsun. Ama çok uzun süre yanıt vermedi bize. Doktorlardan biri artık tıbben yapılacak bir şey yok diyerek, tişörtünün altından göğsüne yatırdı miniği. Kalp atışlarından güç alsın hem de minicik bir tepki verirse de farkedebilelim diye. O göğüste tam yarım saat hareketsiz yattı. Artık çok çaresizdik ki kuyuğunu minicik oynattı. Havalara uçtuk. Hala konuşuruz doktorlarla, bu olayın adı mücizedir. Tam olarak kendine gelmesi günler aldı. Benden de bir ömür gitti. Kendimi o kadar suçladım ki neden uyuyor sandım diye, neden pelüş koydum diye anlatamam. O yüzden bir ara Nariel' e pelüş konusunda uyarıda bulunmuştum. Sıcak vurması kedilerde çok sık rastlanıyor genelde de geri dönüş olmuyor. Yetişkin kediler de bile görülüyor, ev kedilerinde özellikle. Aman dikkatli olalım neolur sıcaklarda. Garfi de o rahatsızlıktan bir hasar kalmadı sanıyorduk ama meğerse aşırı zeka ve yaramazlık kalmış. Şimdi eşimin kuzeninin kedisi o. Gittiğimde mutlak bir kez ağlarım severken. Benim için dönüm noktasıdır o olay. Çok annesiz yavru yaşatabildim ama minik bir kediyi sıcaktan kaybetmek ve birebir onun yaşam mücadelesini izlemek inanılmaz bir ders oldu bana. Bu gece de Zeytin' den o yüzden huylandım işte. Allahtan bir şeyi yok. Hatta şu anda tavşan gibi zıplamakta. Şükürler olsun.
Neyse ben yine çok konuştum, herkese sağlıklı, sevgiyle dolu günler dilerim., tabii miniklerimizle birlikte...
|