View Single Post
Eski 24-10-2006, 06:20   #3
Tanus
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-10-2006
Şehir: İstanbul/Kalamış
Mesajlar: 74
Küvez değilde,terraryum kurabilirim. =)
Hiçbirşey bilmiyorum ve tam olarak okumadım.Bir yerlerden başlamaya çalışıyorum.Forumda yazılanlar genellikle soru cevap üzerine olduğundan.Faydalınacak kaynak aramaktayım.Daha sonra okumaya başlayacağım sayfaları bilgisayarıma indirip. (forumları yani)

İşte yeni bulduğum bir kaç site belki İngilizce bilen orkide sevenlere yararı olur.Daha inceleme fırsatı bulamadım ama orkideler üzerine forumlar var.
http://www.slipperorchidforum.com/forum/
http://www.rv-orchidworks.com/orchidtalk/
http://www.ukorchidforum.com/
http://terrorchid.proboards27.com/
http://forum.theorchidsource.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi
http://www.chebucto.ns.ca/Recreation/Orchidcongress/
http://www.goodwinorchids.com/

Ayrıca bir kaç forumda "Pollen and Seed Exchange" bölümü buldum yani polen ve tohum dan demekki yetiştirmek mümkün veya hepsinde küvez var .Elimde bir program var belki bazılarınız duymuşsunuzdur.Forumlara üye olduktan sonra.Kullanıcı ve şifrenizi girip sayfa ile ilgili ayarlamaları yaptıktan sonra tek tek indirebiliyorsunuz web sitelerini/forumları vs vs.İlk önce ulaşabileceğim kaynakları listeleyip sonra bu işlemi yapacağım.Malasef tüm kaynaklar yabancı dilde olduğu için,bana yararlı bilgileri bulup çevirmem zaman almakta.Cahilce sorular sormamı bu sebeblerden dolayı şimdilik mazur görün eğer rahatsızlık duyduysanız .

Bunun dışında iki sorum olucak,bazı yazılarınızda torf karışım tarifleri vermişsiniz bunlar bahsi geçen sarı torf mu ? Eğer değilse sarı torf karışımının içeriğini verirmisiniz ? ve nerden temin edeceğimizi ?

Ve anladığım kadarı ile bazı orkide türleri polen le çoğalıyor bazılarıdı tohumla ? Yukardaki sitelerde tohum ile alakalı konular ve tecrübeler azınmayacak kadar fazla bulunmakta.Ama bu kullanıcılar arasında olan polen alış veriş olayını anlayamadım ? polenden orkide üretmek nası olmakta ?

Son olarak yurt dışında yarışmalar olmakta imiş ve orkide severler kendi üretimleri farklı renklerde olan hybrid ları yarışmalara sokuyorlarmış.Bu nası mümkün anlamadım kendileri farkı renklerde orkideler nasıl üretmekte ? yani aynı türde ama farklı renklerde vs ?

Bunlara ek olarak,merak edenlere bazı orkide türlerinin nası ortamlar istediğini kısaca özetleyen bir resim ekleyeceğim (resimde beyaz bir alet var onun ne olduğunu anlamadım belki Erkan bey açıklarsınız.)
http://www.tomsriverpizza.com/mike/temp/greenhouse.jpg

Bu sayfada ise tohumdan üretim yapmakla alakalı bilgiler mevcut ve başarmışlar.Bazı tarif ve üretim koşulları oluşturmak için bilgiler verilmekte.Erkan hocam belki bilgi alışverişi yapabiliriniz bu kişilerle,ne dersiniz
http://www.lidaforsgarden.com/Orchids/engelsk.htm

Merak ettiklerim bunlar , cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkürler


Düzenleyen Tanus : 24-10-2006 saat 08:31
Tanus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön