lütfen yardım edin :(
hypoesteslerimin toprağında minik beyaz böcekelr gördüm. bunlar yavru mudur, yoksa büyük hali midir bilemiyorum. çok hızlı hareket ediyorlar. sanırım bir parça toprak alıtına da giriyorlar. ne yapabilriim? arkası yuvarlak, ön tarafı daha sivrimsi ve antenleri var. herhlade boyu 1mm ancak vardır. gerçekten çok minik. zararlı mıdır bunlar?
diğer sorunum, balkonumda innaılmaz siyah örümcekler var. acaba bitkilere zarar veren böyle bir böcek, **** örümcek mevcut mu? son zamanalrda örümceklerin sayısında ki artışla bazı bitkilerimin yapraklarındaki ağımsı yapılar ve üzerindeki beyaz şeylerin sayısı arasında doğru bir orantı gördüm. ayrıca o yaprakalrı ne kadar yıkarsam yıkayayım yaprağın yapısı bozuk olarak kalıyor, üzeri hep nokta nokta lekeler var. hatta bir iki bitkimin dibinde delik gördüm. birini geçen gün bir spatulayla oynayınca içinden bu örümcek çıktı. bir fotoğraf çekmeye çalışacağım bu 2.durum için. ancak 1.durumdaki böcekleri çekmem pek mümkün değil çok hızlı hareket ediyorlar, yerlerinde durmuyorlar.
1.durum için ne öneriyorsunujz? toprak değişimi yapayım mı? 2. durumda bu şey zararlıysa o örümceği balkonumdan nasıl uzak tutarım. herhangibir ilacı avr mı?
Düzenleyen optimus : 22-07-2009 saat 09:01
|