Sevgili Habibe ve birol iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..bitkilerimi 15 nisanda ekmem sonucunda Adıyamanda en erken biberlerim,çeri ve ampül domateslerim,karpuzlarım,kabak türlerinden bir kaçı,ay çekirdeklerim,hıta(acur veya ermeni hıyarı) salatalık bunlardan yaklaşık 20 gündür ürün aldık halen kısmen var.özellikle karpuz türlerinden siyah karpuzun tutması beni çok fazla heycanlandırdı.gözüm gibi bakıyorum.diğer sebzeleri bulurum ama bu tür karpuzu üretmek inanın bana başka bir haz verdi.yerli karpuz sonuçta.Sevgili adelet hanım sağolsun göndermişti birde başka dostlar.ama net emin değilim hangisinin gönderdiği tohum.ama ne olursa olsun yeşerdi ya o bana yeter.inşallah tavşan ve kaplumbağalar izin verir.tabi en büyük tehlike insanlar onlar sormadan koparır.kavun türlerinden bir tanesini koparmışlar inanın çok üzüldüm.amacım yemek değil tohumlarını almak.inşallah nasip olur.Ablamın taktiklerinden biri karpuzları toprağa gömerek yabani hayvan ve insanlardan koruma yolu

çokta tutuyor. geçen hafta çocuklarımla tarlaya gittik akşam üzeri gezinirken eşim bir karpuzun olgunlaştığını söyledi bende çok küçük yaklaşık 1-1,5kğ gelir hayır sap kurumuş dedi.kıramadım merakla koparıp kestik inanın içi çok kırmızı ve bir o kadarda lezzetliydi çocuklarımla afiyettle yedik.sevgili habibe dediğiniz gibi kendi yetiştirdiğin ürünün tadıda bir başka oluyor.
15 Haziranda buğdayı hasat ettik.nohutlarda haziran sonunda. soğanları kısmen hasat ediyoruz.şimdiye kadar 250-300kğ eve götürdük halen biraz duruyor henüz kurumadıkları için hocalarım toplatmıyor.

hasat dönemi olduğundan siteye fazla giremedim kusura bakmayın.bir kaç resim yükledim umarım beğenirsiniz.bu arada tarlada bulunan küçük deremiz halen belli oranda su vermeye devam ediyor.çok büyük bir şans.ayrıca ablamlara ait 3 tonluk su tankınıda sebzelerin yanı başına getirdik.sulama kanalından (çayından desem daha doğru olacak) ordan motorla dolduruyorum ve sulamayıda onla devam ediyoruz.
Sevgili dostlar sonuçta büyük bir haz.bunu sizler biliyor tanıyorsunuz en doğal olanı ise siz dostlarla paylaşmak.ilk fırsatta tüm tarla resimlerinin son halini ekliyeceğim.Hatta bir süpriz yaşadım onuda sizle paylaşacağım.saygılarımla