Sağolun,
Açıkcası çok özenli değildim. gardenyamı budadıktan sonra iki çeliği büfeden gelen karton meyve suyu bardağına koydum. Kapağı vardı ve şeffaf olmadığı için bunu tercih ettim. Suyuna oksijenli su koydum. Müge hanım mum çiçeği çeliği için bir gün beklenmesinin iyi olacağını söylemişti. Ben de doğru mudur yaptığım bilmem ama 1 hafta normal, (içme suyunda) 10 gün de oksijenli sulu suda tuttum. Tatilden geldiğimde kestiğim yerin 3 cm yukarısından 3-4 cm kadar 2 kök çıkmıştı. (Tatil sonrası iş sendromundan çıkmama yardımcı oldu) Ben de hemen toprağa ektim... Sonrasında kontrol etmedim ama ölmedi de. Şimdi onu Sevim hanım'a göndereceğim.
Işık dediğim gibi karton bardak. Pipet yerinden çelikleri soktum. Yani ışık aldırmadım. Sıcaklık ise oda koşulları diyebiliriz. İş yeri ortamında.
Ama çok merak ettim, şimdi inip bakayım... Toprağa diktikten sonra ölme durumu olabilir mi? Acaba biraz kendini bulduktan sonra mı göndersem?
Dediğim gibi diğer çiçekler için duyduklarımdan orta karışık bir uygulama yaptım. Ben yeni yeni başladığım için çeşitli denemeler yapıyorum. Sizler sayesinde bir şey öğreniyorum.
|