View Single Post
Eski 20-07-2009, 22:14   #730
enginnaz
Ağaç Dostu

enginnaz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2008
sayın kundalini,
likapa ph 5 ve üzeri sertlikte toprağı sever.marketten aldığınız toprak büyük ihtimalle torftur.torfta bitkinin besleneceği maddeler yoktur.size tavsiyem organik maddece zengin toprakla toprağı değiştirmeniz.gübreli karışım bir toprak hazırlayıp bu toprağa bitkiyi aldığınızda 1-2 gün gölgede bekletip daha sonra güneşe çıkarın.

birde hocamın yazısını okuyun:

Toprak: İdeal likapa toprağı, drenajı iyi olan, asitli ve kumlu topraklardır. Likapa yetişebilecek toprakların pH’sı 4.5-5.2 arasında olmalıdır. Organik madde kapsamı yüksek olan ağır topraklar da likapa yetiştiriciliği için uygundur. Yayla alanlarındaki toprakların likapa yetiştiriciliğine uygun hale getirilmesi için dikim öncesi kompost veya asit torf ilave edilmelidir. Ayrıca, odun talaşı, çam ibresi veya çam kabukları ile bitkiler malçlanmalıdır.
saygılar..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kundalini Mesajı Göster
Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce kargoyla getirttiğim likapa fidanımın yaprak uçları sararıktı.Daha büyük bir saksıya,büyük marketlerde satılan topraklardan kullanarak taşıdım ve balkona yerleştirdim.Gün aşırı iyi suyla besliyorum,Balkon,batıya bakıyor.Yaprak uçlarındaki bozulmalar hız kaybetmeden devam ediyor.Nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.Fikri olanlar,tecrübelerini paylaşırsa likapam ve ben çok mutlu oluruz..

Düzenleyen enginnaz : 20-07-2009 saat 22:17 Neden: yazım hatası
enginnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön