Bu duyarlılık, bu vicdan, merhamet sahibi kalpler ne diyeceğimi bilemiyorum inanın. Hepinizi gerçekten ve kalpten seviyorum. Eminim cennette yeriniz hazırdır hepinizin. Kendinden başka canlıların da yaşama hakkının olduğunu bilmek, buna saygı duymak ve yardımcı olmak... Bir insanda daha ne olsun istenir ki! Bir arkadaşımızın da dediği gibi bu hayata karşı bir duruş, vurdumduymaz, merhametsiz, cani, bencil insanlara inat bir duruş hem de! Daha ne diyeyim ki! Hepinizden Allah razı olsun.
Sevgili Nariel, artık sana kardeşim demek istiyorum izin verirsen, kedicik için üzülme, sen imkânların ölçüsünde elinden geleni yaptın, ölse bile onun bizden önce asıl sahibi var, O'ndan gelmiş O'na da dönmüştür hem çektiği ve çekeceği bütün acılar sona ermiştir. Asıl o zavallıcığa ve onun gibilere kötülük yapanlar düşünsün, yaptıkları hiçbir şey yanlarına kâr kalmayacak. Dilsiz, savunmasız hayvancıklara bir damla su ve gölgeyle, bir lôkma mamayı çok görenler emin ol ne bu hayatta ne de diğerinde asla mutlu olmayacaklar.