Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 18-07-2009, 16:48   #798
rukiyepinar
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2008
Biri bana yardım ederse çok sevinirim. Uzun zaman bu siteyi takip ediyorum, ama ilk defa yazıyorum. Ben iki yıl önce Tayland'tan orange-kehribar renkli bir plumeria dalı getirmiştim. Ektim, tuttu. Bu yıl iki dalında çiçekleri açmak üzereydi. Apartmanın bahçesinde, merdiven girişinde duruyordu. Daha önce ev tadilatı, badana vb nedenlerle bahçeye çıkardığım bir gardenyam, begonvilim ve 25 senelik kaktüsüm çalındı. Plumeria'yı içeri alayım, çalarlar, ancak tomurcuklardan en az bir-ikisi açsın, öyle alayım diyordum ki evvelki gece o da gitti. Apartman kamerası çalanı kayıt etmiş, ama kim olduğunu bilmiyoruz; yalnız çiçek mi çalıyor onu da bilmiyoruz. Çalan kişi göztepe istasyon caddesi civarında oturan ve muhtemelende hergün evin önünden geçen biri, yoksa usta olmayan biri çiçeği tanıyamaz. Görüntüleri polise teslim ettik. Sonuç olarak, o kadar üzüldüm ki çiçeğimin gittiğine, üzüntüden iki gündür hasta gibiyim. İki yıldır emek emek baktım, daha çiçeklerini tam açmadan çalındı gitti. Dal koparsa gene bir nebze, ama temelli götürmesini aklım almıyor.
Özetle kendimi iyi hissetmek için kısa sürede yeni bir plumeria edinmenin yollarını arıyorum. Yurtdışından getirtmeyi düşünürken, burada da yetiştiğini öğrendim. Nereden ve nasıl edinebileceğim konusunda yardım edebilirseniz sevinirim. Saygı ve sevgilerimle

rukiyepinar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön