Sn. ahmeter,
426 nolu mesajdaki resim pembe begonvil resmine benziyor.
1 ay önce hızlı bir istanbul gezim oldu, yalova üzerinden istanbula geçmiştim, keşke bir günümü ayırıpta adalarıda ziyaret etseymişim.
Yalova da çalı ve pembe begonvillere rasladım, yalovayada kar yağıyor, adalar ikliminden pek bir farkının olacağını sanmadığımdan adaları pas geçtim.
Çalı begonvil ilk köklendirildiğinde ve sonrasında dikine hareket zorluğu çeker, çok fazla yan dal çıkarır.
Pembe ve diğer türler ilk çeliklendiğinden sonra çıkardıkları sürgünler 150-250 cm boya kadar 3-4 ayda ulaşır.
Çiçek organlarını, mesajınız sonrası inceledim, her renk begonvilin çiçek ortasındaki organlarıda o renkten biraz yeşilimsi ve koyu renk.
Aşağıdaki linkteki pembe begonvili sizin resimlediğiniz begonville bir karşılaştırın, mümkünse adalara gittiğinizde çiçeklerin yakın çekim fotoğraflayın. %99 ihtimalle bizdeki türlerin aynısı.
Narenciye türlerinin açık alanda yetiştiği heryerde begonvil yetiştirmek mümkün. Sizin bahçenizdede açık alanda narenciye yetiştiremiyorsanız, mikro klima kapsamı alanı dışındasınız demektir. Adalarda bahçelerdenarenciye çeşitleri, limon, mandalina ve portakal yetişebildiğini bazı yaşayan arkadaşların mesajlarından anlayabiliyoruz.
Şu an çelik yapmanın tam zamanı sayılmaz, eylül-ekim ve nisan-mayıs çeliklerinin tutma oranı daha yüksek. 1000 tane çelikten 900 tanesi sürgün yapar, 80 tanesi ancak adam olur. Diğerleri yalancı sürgün diye tabir ettiğimiz çelikler oluyor.
Saygılar.
|