Benim diffinin yapraklarından 1 tanesi diğerlerine nazaran dev gibi duruyor, aynı saksı aynı yer, aynı ışık, aynı sulama, uzatmayayım kısaca herşey aynı ama o yaprak öyle dev gibi çıkarken diğerleri neden küçük çıkıyor bende anlamadım, daha doğrusu o yaprak neden o kadar büyük oldu da diğerleri küçük oluyor anlamadım, değişen hiçbir şey yok çünkü.
Hangi çiçek olursa olsun binlerce şey söyleniyor, bir çoğuda işe yaramıyor aslında.
Bu bitki yani diffenbachia öz vatanında taşların arasından çıkıyor dev gibi yapraklara sahip üstelik güneşin altında!
Bunun neresi gölge, **** yarı gölge bitkisi? Tabi evde yarı gölgeye alıştırdığımız bitkiyi güneşin altına koyamıyoruz yakıyor.
Aşağıdaki benim eklediğim resmi önceki sayfalarda vermiştim, tekrar hatırlatayım görmeyenler için! Sizce resimdeki diffilerin toprağı avrupadan mı getirtilmiş, resmen taşların arasından çıkmışlar!
Peki hangimizin diffisi bu kadar büyük yaprak veriyor?
Kısacası bazı bitkileri ne kadar çok üzerine düşersek düşelim sonuç hüsran oluyor, bazen çayıra salıp mevlam kayıra demek gerekiyor cidden o zaman daha büyük yaprak veriyorlar.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1214166018