Ben de aldım küçük olmasına rağmen çok tatlı idi.
Hibrit mi GDO ürünü mü ziraatçi arkadaşlar bilir.Ancak linklerde doğal olduğu belirtiliyor.
http://www.nethaber.com/Ekonomi/1082...Turk-tarimi-bu
-----------------------------------
-----------------------------------
Akdeniz’in göbeğinden % 100 doğal
Solinda doğal olarak küçük bir karpuz çeşididir. Uzman karpuz üreticileri tarafından en iyi tarlalarda, Akdeniz’in en güneşli bölgelerinde üretilir.
Güney İtalya, İspanya ve Türkiye’de Adana ve Antalya’da üretilir. Çoğu insanın gözde yaz meyvesi olmasını sağlayan en üst seviyede tatlılığa ve gevrekliğe ulaşması için optimum iklim şartlarında olgunlaştırılır.
Yüksek kalite standartlarını sürekli koruyabilmek için özenle seçilmiş uzman üreticiler katı üretim protokollerini ve çevre dostu bitki koruma yöntemlerini takip etmek zorundadırlar.
Hasat noktasından, satış noktasındaki rafa kadar yapılan katı kalite kontrolları yalnızca yüksek kaliteli meyveleri seçmemize izin verir.
Bütün dağıtım, paketleme, saklama ve nakliye aşamaları Uluslararası Sanitasyon Tesisler Yönetmeliğinin (Globalgap/BRC/IFS) kurallarına bağlı kalarak uygun sıcaklık kontrolü yapılan hijyenik alanlarda yerine getirilir.
Kısacası doğanın üretebileceği en yüksek kaliteli meyveler Mayıs’dan Eylül’e kadar mevcuttur
http://www.solinda.eu/index.php/spip.php?rubrique65
Bizler Solinda™’nın mükemmel bir meyve olduğunu biliyoruz ama bu kadar az bir zamanda bir sürü hayrana sahip olacağımızı beklemiyorduk. Işte bazı müşterilerimizin Solinda™’yı denedikten sonra bize söyledikleri:
“Gerçekten güzel! Sevimli… ve bayağı tatlı!! Çok lezzetli, nefis, minyatür boyutta gerçek karpuz tadı!”
“Genelde karpuzun göbeği en lezzetli bölümüdür. Solinda’nın hepsi karpuzun göbeği gibi, inanılmaz bir tat, gerçekten bal gibi, …çok sulu. Normalde karpuzun kabuğa yakın kısmı en az tatlı olan yeridir ama burada karpuzun her yerinin tadı şahane. ”
“Biz 5 kişilik bir aileyiz, bu yüzden büyük karpuzları tercih ederiz, çünkü bizim için önemli olan karpuzun tadıdır. Solinda’ yı şekerli tadından dolayı seviyorum, diğer denediğim küçük karpuzları göz önünde bulundurursam umduğunuzdan çok daha iyi.”
"Bu yaz Solinda’yı keşfettim... İşte gerçek karpuz tadı böyle olur. Gerçekten bal gibi. Ağustos’un sonuna kadar her hafta üstelik iki tane aldık. Sonra onlardan bulamadım. Sanırım elinizdeki stokların tükenmesine neden olduk."
" Yemeleri için çocuklarla kavga etmenize gerek kalmıyor. Benim 2 tane küçük çocuğum var, onların önlerine çeyreğini koyuyorum, dönüyorum ve…yok olmuş, hiç bir şey kalmamış! Hatta kabuğunu da emmeye çalışıyorlar. Diğer yarısını ise kocam kaşla göz arasında bitiriyor. Benim için ne kaldı? Biraz daha büyük yapabilir misiniz? Ya da çiftli ambalajlarda satabilir misiniz?"
“Benim abimin çiftliği var bu yüzden biraz meyvelerden anlarım. Karpuzların büyümeleri için güneşte yetişmesi gerekir ki tüm ihtiyaçlarını alsınlar ve doğru şekilde olgunlaşsınlar. Tadına bakıp söyleyebilirim bu tamamen doğal, sağlıklı bir meyve… Bravo!”
“Ben genelde karpuz almaya çekinirdim çünkü fazla ağırlık taşıyamıyorum ve ayrıca buzdolabıma da sığmıyorlar. Bazen aldığınız karpuzu kesersiniz ve yemediğiniz yarısını dolaba koyarsınız. Kahverengileşir ve sonunda onu çöpe atarsınız. Sonra Solinda’yı keşfettim… çok küçük ve daha önce denediğim diğer küçük karpuzların arasında en lezzetli olanı! Bu sırrı bunca zamandır nerede sakladınız?”
"Karpuzun tadını çok severim, ama çok zahmetli bir meyvedir. Çok büyük, suyu her tarafta, bütün o çekirdekler, günlerce o artanlar… ama bunu tabağa koyduğunuzda bir saniyede önünüzde… çok çabuk ve istediğiniz zamanda hazır. Hazırladığınızda hemen yiyebiliyorsunuz ve kabukları rahatça çöp kutusuna sığıyor. "
"Hiç çıkardığı sesten karpuzun iyi olup olmadığını anlamak için karpuza tıkladığınız olmuş mudur? Muhtemelen bazı insanlar anlıyorlar…. Ama ben şimdiye kadar hiç tutturamadım, bu yüzden rafta en güzel duranı almayı tercih ediyorum. Gülünç ? Belki de değil. Solinda çok şirin görünüyor, dayanamadım ve ilk alışımdan sonra tekrar tekrar almaya devam ettim. Beni hiç hayal kırıklğına uğratmadı. Her zaman lezzetli, tatlı ve sulu! Ses her ne olursa olsun!"
“Güzel çünkü o heryere götürülebilir, istediğiniz yerde istediğiniz zaman yenilebilir. Kavun gibi kaşıkla yiyebilirsiniz. Etrafı kirletmek yok. Bu yaz öğlen yemeği için bir iki kere iş yerimde yedim. Çok güzel, sağlıklı ve pratik."
http://www.solinda.eu/index.php/spip.php?rubrique64