View Single Post
Eski 15-07-2009, 22:22   #934
ardabora
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeplin34 Mesajı Göster
arkadaşlar. ceylan sardunyam ölmek üzere galiba ikinci defa çiçeklendikten sonra yapraklarda sarama ve kuruma başladı.fazla sulamadan olabilirmi? malum istanbulda havalar gayet sıcaktı 2 gündebir su verdim ama Eklenti 92961 bu hale geldi. bir önerisi veya fikri olan var mı?
Aynı durum şu anda bende de mevcut,sizin kadar olmasa da..
Bu resimdeki ceylanlarımın çiçekleri bitmişti, ben de izne gitmeden önce ölü çiçek başlarını koparıp sıvı gübre verdim.

Ben evde yokken iki günde bir sulamış komşum. Sağolsun,bana çok yardımı dokunuyor ama o da benim geçen yıllarda yaptığım hatayı yapmış,hava sıcak olduğu için saksının üst yüzeyindeki toprağı kuru gördükçe sulamış. Üstüne de yağmur yağmış,saksılar da yağmurdan nasibini alacak bir yerde...

Geldiğimde saksının içi vıcık vıcık suydu,üstelik ben saksılarımın dibine altlık da koymam sırf bu yüzden...Geçen sene bir çok sardunyamı bu sebepten kaybettim çünkü.

Sardunyalarla ilgili çok hata yaptım geçen iki sene boyunca..

Sürekli suladım,kökleri çürümekten kurtulanların yaprakları dev gibi oldu,çiçek vermedi.

Enine saksılara diktim,çiçek vermedi.Özellikle zonal sardunyaları bir türlü açtıramıyordum.

Hoş sakızlarım hala enine saksılarda,seneye kısmetse onları da dik saksılara alacağım.

Sonra bu sardunya sayfasını elimden geldiğince okumaya çalıştım,Sevgili Güler hanımın yazdıklarını dikkate aldım,hatalarımı bulmaya başladım.

Şimdi sardunyaları canım isterse suluyorum,işaret parmağımın tamamını saksıya sokuyorum,tırnağımın ucunda bile nem hissedersem sulamıyorum. Yok öyle yağma...

Ceylanlarımın sararan tüm yapraklarını kopardım,hatta bazı dalları dibinden budadım,yağmur suyu almasınlar diye saksıları duvarın dibine çektim ve ev yapımı ilaçları okumaya başladım.İlerki günlerde bir gelişme görmezsem toprağını değiştirmeyi düşünüyorum,o da olmazsa uzmanlarımıza danışacağım.

Amma yazmışım,çenem kopsun.. Kusura bakmayın artık..

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön