Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe
|
Sn. habibe hanım,
asmalarınızda külleme var gibi. Resimdeki ışık beni yanıltabilir.
Külleme olduğunu anlamak için, taneleri iki parmağınızla siliniz. Eğer kül gibi bir tabakanın altında canlı yeşil tane ortaya çıkıyorsa bu küllemedir.
Onu hiç bir ilaçla silemezsiniz.
Hortumla, tazikle su ile, güneş battıktan sonra, dört ve ya beş gün, yapraklar dahil iyice yıkayın.
Bunu şebeke suyu ile yapabilirsiniz.
Annem köyde evin önündeki kokulu Müşket dediği siyah üzüm için her sene bunu yapıyor ve hiç bir hastalığa yakalatmıyor. Bana da hiç bir ilaç kullandırmıyor.
Daha sonra Oğuz beyin bionem tarifini uygulayabilirsiniz.
Unutmayın, kükürt ya da bionem dahil hiç bir ilaç o kül tabakasını silmiyor.
Ancak bionem uygularsanız, salkım güvesine yakalanmazsınız.
Ben denedim, salkım güvesi bir küçük larva (kurtcuk) Bionem bu larvanın kitin tabakasını eritiyor ve zararlıyı yaşatmıyor. Tekrar söylüyorun, külleme ve salkım güvesi aynı zamanda ortaya çıkıyor.
Salkımları yıkadıktan sonra,
salkım güvesi için bionemi sadece (kök uygulaması yapmadan da) salkımlara üçer gün ara ile 4 ve ya 5 defa uygulamanız yeter. (işine karıştığım için şimdi oğuz bey kızacak)
Ayrıca salatalıklarınızda sülük alma yapmalısınız. Hani anten gibi uzantılar var ya onları koparıp atın. Onlar salatalığın güçünü emiyorlar. Bir karıştan fazla büyümesine izin vermeyin.
Ayrıca '' Habibe' nin bahçesini'' yeni gördüm.
Harika bir dünya yaratmışsınız.
Biz erkekler şu dünya'yı size versek gerçekten çok rahat edeceğiz ama, sizlerin de almak için kararlı olmanız mı gerekiyor, galiba...?
Saygılar efendim.