View Single Post
Eski 20-10-2006, 23:16   #524
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Uyartem,

Piyasada profesyonel yetiştiriciliğini yaptığımız bütün mevsimlik çiçekler tamamen hibrit tohumdan yetiştirilir. Hibrit tohumdan yetişen bitkinin üzerinden tohum aldığınız zaman açılma gösterir.Boyutlarında küçülme bu yüzden olur.

Renk konusuna gelince lahananın döllenme biyolojisi yüzünden yabancı döllenme hakimdir. Lahanalarınız tozlaşmış, ve kırmızı renk baskın olduğu için bütün hepsi kırmızı çıkmış.

Lahanalar organik gübreye çok iyi tepki verir. Dediğiniz gibi , keşke harca yanmış veya kompostlanmış organik gübre katsaydınız.

Bu arada süs lahanası yetiştiriciliğinde BGD kullanılmamakta. Ancak GA3 deneyebilirsiniz. İri baş teşkilini sağlayacağını düşünüyorum.

Size profesyoneller gibi üretim yapacaksanız hibrit tohum kullanmanızı, fide harcınızı iyi hazırlamanızı, doğal BGD içeren deniz yosunlarını kullanmanızı öneririm.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön