Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
EM Aktif'i bir süredir kullanıyorum. Diğer bitkiler zaten fazlasıyla gelişkin olduklarından etkisini çok ölçemedim. Fakat, saksılara almış olduğum goji fidanlarında arada başka hiç bir şey kullanmamış olmama rağmen tuhaf bir değişim oldu. Birden bire fazlasıyla büyümeye başladılar.
Bu ürünün içinde, diğer mikro organizmaların yanısıra anladığım kadarıyla bolca laktik asit var. Kokusu zeytin salamurasını çok andırıyor
Salamuracılıktan biliyorum, Laktik asit bakterileri zararlı, kokuşmaya sebep olan bakterilerle rekabet eder ve onların üremesine izin vermez.
|
Haklısınız Meyvelitepe. Tam söylediğiniz gibi, laktik asit bakterileri ve Aspergillus ve penicillin zararlılarla mücadele ederler, laktik asit bakterileri sterilize edicidir. Aslnıda yararlıların toptan bir mücadelesi söz konusu. Ancak, bitki koruma olarak şu anda ruhsatımız olmadığı için bunu yasal açıdan Türkiye'de iddia edemiyoruz. Sadece mikrobiyal aşılayıcı ve gübre olarak ruhsatımız var. Ancak bunun çalışmasını başlattık. Ayrıca, geri bildirim için teşekkürler.