Oğuz Bey selamlar
EM ile ilgili tüm belgeleri, çok yakında web sitemize koyacağımızı belirtmiştim ama madem merak ediyorsunuz. Burada size yazarak belirteyim. Çünkü tüm belgeler şu anda Ankarada ve arkadaşların başlarını kaşıyacak vakitleri dahi yok. Aslında yukardaki kitabıma yazılan önsöze bakarsanız, oradan EM'nin mucidi Prof Higa'nın da belirttiği gibi, 82 çeşit mikroorganizma olduğunu görebilirsiniz. Yani EM'nin içinde sadece 1 mikroorganizma yoktur. Fototropikler, laktikler, mayalar, küfler ve aktinomisetler olmak üzere 5 ana grup mikroorganizma vardır. Bunların da alt gruplarıyla birlikte toplam 82 adet yararlı mikroorganizma mevcuttur. Sizin de çok iyi bileceğiniz gibi, yasa ve yönetmeliklerimizde belirtilen yararlı mikroorganizmaların sayısı sınırlıdır. Ancak, yasada yararlı olarak belirtilen mikroorganizmaların tamamı (bunlar toplam 7 adettir) EM'nin içinde vardır ve EM bir tek mikroorganizma içermez, içinde mikroorganizmaların birbirleriyle sinerji yarattığı bir mikroorganizma kokyeylidir. Ana grupları öğrendiğinize göre sanırım bir yorum yapabilirsiniz. Özür dilerim çok fazla incelemeye vaktim olmadı o yüzden sormak istiyorum: ROA'nın içinde de P. Florescence mi var yoksa başka organizmalar da var mı?
|