View Single Post
Eski 20-10-2006, 19:42   #7
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Evet Malina ben de yukarıdaki bilgilerde bulamadım. Gerçi şöyle bir bakınca yakın zamanda güncellenmemiş gibi de duruyorlar. Ancak konu ile ilgili bir gazete haberi daha var maalesef.

Cargill için yargı kararına by-pass

ANKARA Milliyet

Tarım Komisyonu, Cargill başta olmak üzere tarım arazileri üzerine kanuna aykırı tesis kuranlara getirilen affı bir yıl uzatan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören teklifi kabul etti.

Teklif, 3 Temmuz 2005'te çıkarılan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nuyla tarım arazileri üzerinde izinsiz yapılaşmaya gidenlere metrekaresine 5 YTL ödemek şartı ile getirilen affın 1 yıl uzatılmasını öngörüyor. Uzatma tarihi, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren başlayacak.

Cargill: Elbette yararlanırız

Teklifin görüşmeleri sırasında AKP'li milletvekillerinin verdiği önerge, yargının faaliyetlerini durdurma kararı verdiği Cargill için önemli bir gelişmeye yol açtı. Önergeye göre, söz konusu arazi ve tesisler için gerekli ruhsat, izin gibi işlemler, af için yapılan başvurudan itibaren 2 yıl içinde tamamlanacak.

Böylece izinleri iptal edilen ve faaliyetleri yargı kararı doğrultusunda bugün durdurulacak olan Cargill, teklifin TBMM'de yasalaşıp, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasının ardından af başvurusu yapabilecek. Başvuru sonrasında da faaliyetlerine yeniden devam edebilecek.

Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, "Cargill de olsa yasadan herkes eşit yararlanır" dedi. TEMA temsilcisi Mahir Gürbüz de "Bu teklif, Cargill için hazırlanmış. Onların beklentileri ile örtüşüyor" diye konuştu. Cargill Yatırım Proje Müdürü Kemal Özbelli düzenleme için, "Getirilen imkânlar eğer Cargill'i kapsıyorsa elbette yararlanırız" dedi.

Kaynak: Milliyet

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön