Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe
Merhaba sayın BalıkçıSerdar, fayansların altında kene yuvasının bulunması çok ilginç.Şaşırdım yazınızı okuyunca,zaten çok korkuyorum korunan göze çöp batar misali  Sanırım önlem yazılarını ezbere almalıyım.
|
Korkunun ecele faydası olmaz diyeceğim önce
Hakikaten sakınılan göze çöp batar hesabı, kene yaygarası ilk çıktığında balığa gittiğim yerde, sizin hesap her şeyden sakınarak dolaşıyordum, fakat kene yapışmasından kurtulamadım (bereket KKKA virüsü taşımayan cinsmiş). Daha sonra ilk badireyi atlattıktan sonra daha rahat oldum, hele şimdi köydeki bahçede hemen her yerde olduğunu biliyorum ama hiç aklıma gelmiyor bile, bazan çoraplarımdan, ellerimin üstünden, hatta vücudumdan bile kene bulduğum oluyor ama daha yapışanına denk gelmedim.
Sn. Denizakvaryumu'nun dediği gibi, yörede KKKA virüsü taşıyan kenelerin varlığı önemli. Çok şükür yörede KKKA vakasına rastlanmadı, belki o yüzden bu kadar rahatım.
Panik yapmaya gerek yok ama bu da demek değildir ki tedbirsiz olalım. Herşeyi kararında bırakmak en iyisi, korkuyu da, rahatlığı da
Bu arada her fayanstan da korkmayın benim bahsettiklerim, dış mekanda kışın su alıp yerinden oynamış olan fayanslar, yoksa yerine sıkı sıkı yapışmış olan fayansların altında yuvalanabileceğini sanmam.
Kenesiz, virüssüz, sağlıklı ve mutlu nice güzel günler dileklerimle