View Single Post
Eski 14-07-2009, 16:16   #128
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
"Sitenin temelleriyle kastettiğiniz nedir?" anladığım buydu a yanlış anlama ihtimalime karşı teyit etmek istedim.

Ben Balkon Bahçeciliği, Sarılıcılar, Palmiye vs. gibi onlarca bölüme girdiğimi dahi hatırlamıyorum. Belki girmişimdir ama ilgimi çekmemiştir ya da yazacak cevabım, soracak sorum olmamış bakıp geçmişimdir.

Forumdaki fotoğraf bölümündeki konulara katılıma bakarsanız Agaclar.net bünyesinde fotoğrafçılıkla uğraşan ya da fotoğraf çekse de işe profesyonelleşme yolunda ilgi duyan çok fazla üye olmadığı görülebilir.

Yarışma oylaması için verilen süre 1 hafta. Geçtiğimiz ay sürenin uzaması durumunda katılımcı sayısındaki artış olduğunu gördük ki siz de inceleyebilirsiniz.

Yaz ortasında olmamız ve insanların ev içerisinde geçirdiği zamanın azalmasından yola çıkarak foruma giren insanların girdikleri sürede birebir ilgilendikleri konulara bakıp forumu terk ediyor olmaları muhtemel.

Ben ve ismini saydığınız diğer arkadaşların oy kullanmama sebepleri arasında şunlar olabilir. Yazdıklarınızdan bunları düşünmediğinizi tahmin ediyorum, bu sebeple yazıyorum. Yoksa kendilerine sormadan bu sebeple oy kullanmıyorlar diyemem.
Saydığınız üyelere içerisinde seçim yapan insanlar olabilir bu sebeple oy kullanmayı doğru bulmayabiliriler, üyeler arasında fotoğrafa çok uzak olup oylamaya katılmanın teknik anlamda daha bilgi sahibi olanların yapması gereken bir iş olduğunu düşünebilirler, site içerisinde yönetici-moderatör görevleri sebebiyle seçecekleri fotoğrafa karşı bir sempati -veya antipati - oluşturacaklarını düşünüp çekiniyor olabilirler, fotoğrafa hiç ilgi duymadıkları için ve bu bölümle ilgili yönetim-denetim tarzı görevleri olmadığından bu bölüme ayda bir kez giriyor olabilirler vs.vs.

Alıntı:
Bir zorunluluk olmadığını biliyorum.
demiştiniz, işte o zorunluluğun bulunmaması sebebiyle tıpkı diğer üyeler gibi ismini saydığınız üyelerin burada oy kullanmaması sıradan bir durum. Burada oy kullanmamalarının niye sizin için "olmaması dikkat çekici" bir durum olduğunu anlamak için bunları soruyorum yanlış anlamayın. Aynı zamanda belki bu durumu sizin gibi dikkat çekici bulan insanların da aklıllarındaki soru işaretlerini gidermiş olurum diye düşünüyorum.


Yarışmalar veya açılan konulara bu kadar az ilgi olması sadece bu konuda var olan bir sorun değil.


Bakın size küçük bir örnek.

Cumhuriyet ideolojisinin görselleştirildiği ilk eserin hali!

Bu konuda bir şeyler yazacak forum bünyesinde belki binlerce üye var ama 4 günde yazılan cevap sayısı "8", peki bu şu mu demektir bu forum dahilinde bu konuya duyarlı "8" kişi var, bu konuya ilgi duyan yok. Sizin yaklaşımınızla olaya yaklaşıp -empati kurma adına- bu sonuca varmam gerekir.

Şu an forum konu ve mesaj sayısıyla günde bir iki saat ayrılarak takip edilemeyecek kadar büyük boyutta ve yoğunlukta. Bu sebeple de on binlerce üye veya binlerce aktif üye olsa da insanlar ilgileri dahilindeki konuları takip etmekte.

Tekrardan başa dönersem; "dikkat çekici" bir durum var mı ya da katılım sayısı sizce gerçekten az mı?



Not: "bu kadar az katılım olmasını normal karşılayabiliyorsanız demek ki ben yanlış düşünüyorum." demişsiniz ama bilmenizi isterim ki böyle bir düşüncem yok. Sadece niye böyle düşündüğünüzü merak etmekteyim ve size bu durumu niye normal karşıladığımı da anlatmaya çalışıyorum.

DarkYES Çevrimdışı   Başa Dön