Sevgili Maki,
Kamkatı geçen sene aldığımda, saksısı küçüktü. Büyük toprak saksıya bir kısım toprak,bir kısım gübre,bir kısım kum ve bir kısım ormandan aldığım kuru yaprakları bir araya getirerek hazırladığım harca ektim. Yaklaşık 100 e yakın meyvasını yedik,kışın başlamasıyla korumaya aldım ama çok mutlu olmadığını görünce saksıyla içeriye aldım. Mart ayının ortalarında korunaklı ama dışarıya çıkardım ve toprağa ektim. Sonra sitede ki okuduklarımdan İstanbul kışına dayanamayacağını öğrenince mayıs ayında tekrar saksıya geçirdim .Bu sefer kum eklemeden ,saksı toprağına orman toprağı(kurumuş yaprakların altından kazmadan biriken toprağı),odun külü karışımını da toprağa ekledim.toprakta geçirdiği 2 ay boyunca gelişimi durdu . Saksıya aldıktan sonra yaprakları artmaya başladı.1ay önce humik asit verdim. 15 gün de bir de sıvı besinle suladım. Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar üzerinde hiç çiçek yoktu ve ben bu sene artık çiçeklenmeyecek ve meyve vermeyecek diye düşünürken 3-4 gündür her yerini beyaz tomurcuklar sardı. Sevgiyle kalın.
|