Sn Denizakvaryumu,
Haklısınız ürünlerin çokluğu biraz kafa karıştırabilir ancak bu ürünlerin hepsi değişik amaçları öne çıkarmak içindir. Halbuki sadece genel olarak bahçe için bir çözüm isteniyorsa, bu 'EM aktiftir'. Saydığınız ürünlerin içinde olmayan bir ürün önerdiğim için yine kafanızı karıtştırdım, değil mi? Aslında olay çok basit: Temel ürün EM1'dir. Ancak EM1 içindeki mikroorganizmalar dormant halde (yani bir çeşit uyku hali) olduğundan aktifleştirilmelidir. 50 ml EM1 (Yarım çay bardağı, ince belli) 50 ml temiz melas veya pekmez ya da kahverengi rafine olmamış doğal şeker ile 900 ml klorsuz (çeşme suyu alındıktan sonra 3-4 saat üstü açık olarak bekletilmiş su) ile aktifleştirilir. Yani bir litre EM1'den 20 litre kullanılacak EM aktif ürünü elde edilir. EM aktif ise yine 1/500 - 1000 oranında sulama suyuna ilave edilir ya da bitkilerin üzerlerine spreylenir. Yakında aktifleştirilmiş olarak da yeni bir adla bir ürün çıkaracağız. Bu çıkınca sizlere buradan haber vereceğim. O zaman doğrudan alıp seyrelterek kullanabileceksiniz.
Toprakta organik madde miktarı az ise, EM Bukaşi de kullanılır. (Metrekareye yaklaşık bir, iki avuç) Bukaşi EM ile fermante olmuş organik madde demektir. Toprakta yararlı mikroorganizma üreten fabrika gibi çalışır!
Sn Denizakvaryumu, toplantılar konusunda haklısınız. Ancak ben sürekli yurtdışındayım. Arkadaşlarımda sürekli çevre projeleriyle meşguller. İnanın başlarını kaldıracak vakitleri yok. Aslında bu sitedeki bilgileri de onlara çoğu zaman ben aktarıyorum. Ama bundan sonrası için katılmalarını söyleyeceğim.
|