View Single Post
Eski 12-07-2009, 23:36   #472
Sebahattin
Ağaç Dostu

Sebahattin's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 Mesajı Göster
Sebahattin Hocam , cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ceviz konusunda, birçok konuda olduğu gibi bilgim çok az.Söylediklerinize gerçekten katılıyorum.Bilinçli yapabilmek için araştırıyor ve soruyorum.Fethiye'nin değişik yerlerin bir kaç parça arazim var.Bu bahsettiğim yer yıllarca ilgiden mahrum bıraktığımız bir arazi. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8830 Bu linkte anlattığım yer.Burada öncülük yapmak ve insanlarımıza buranın da değerli olduğunu farkettirebilmek ve köyümüzün gençlerine turizm işçiliği dışında yapabilecekleri bir şey olduğunu da farkettirebilmek istiyorum.Bahsettiğim yerin yakınında köyümüzün Kozağacı adında bir mahallesi olduğu için ceviz yetişebileceğini düşündüm.
Sebahattin hocam, 1. sorumu yanlış anlamişsınız.Ben bu forumun bir mesajında bir arkadaşımızın yazdığı gibi 1.5 metre kazıp ceviz tohumunu ekip üstünü doldurmadan bırakmayı sormuştum.Yazan arkadaş sebeb olarak çukurun içinin nemini kaybetmeyeceğini ve su ihtiyacının az olacağını yazmıştı.Tabii fidan büyünce çukuru dolduracağız.
Sizden ricam bu konudaki fikriniz nedir?
Bence gerek yok, toprak işleme ve ot mücadelesinde bu yöntem sıkıntı çıkarır. Zaten su imkanı kısıtlı ve yağış rejimi de uygun değilse böyle bir işe girmeyin.

Önemli olan arazide meyveciliğe başlamadan önce dip patlatma yapma ve derin bir toprak işleme. Ondan sonrası gerisi teferruat.

Daha bilgi toplama aşamasında iseniz güzel bir kitap bulup okumanız. İntenet bilgileri üzerinden başkalarına örnek olmayı bırakın kendiniz bir iş ortaya çıkaramazsınız.

Kitap temini için Prof. Dr. Yaşar Akça'nın kitabı için benimle ya da hoca ile tamasa geçebilrsiniz.

Sebahattin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön