|
VİŞNE KONSANTRESİ
Ölçü: 3 kilo vişne 2 kilo şeker
Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirin. Üzerine çıkana kadar su doldurun. Kaynatın. İyice yumuşadığında bez bir torbaya alıp sıkın. Bu sıkma işlemini vişneler sıcakken yapıyorsunuz. Eliniz biraz yanıyor. Çekirdekler ve posa bez torbanın içinde kalıyor.
Çıkan tortulu suya şeker koyup kaynatın. Kaynarken oluşan köpükleri atın. Bir süre sonra vişne konsantresi koyulaşacak.
Soğuduktan sonra küçük plastik su şişelerine doldurup buzlukta saklayabilirsiniz. Buzlukta tam olarak donmuyor.
İçeceğiniz zaman bardağa az miktarda vişne konsantesi koyun, üzerine su doldurun. Afiyetle için.
|