View Single Post
Eski 11-07-2009, 14:11   #471
hatipali74
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Mesajı Göster
1- Cevizler 1,5 metre derinliğe ekilmezler, o meafeden çıkış yapamaz. Genel prensim tohumlar boyutlarının 2 mi,sli derine ekilmelidir. Yani en büyük boyutu 5 cm olan bir ceviz için ideal dikim derilmliği 10 cm'dir.

2- Kesinlikle fayda sağlar.

3- Balaban daha iyi olur ama çetin cevizler de kaynağına bağlı olarak aşılama için tatminkar sonuçlar sağlayabilirler.

4- Soğuklama ihtiyacını ceviz ağaçları Akdeniz bandı haricinde çoğunlıkla sağlarlar. Daha yolun çok başındasınız çöğürleri ekin, çeşitlere karar vermek için epey bir zamanınız var. Bilgi düzeyinizi artırın, bu anlayışla ceviz bahçesini idare edemez ve devam ettiremezsiniz.
Sebahattin Hocam , cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ceviz konusunda, birçok konuda olduğu gibi bilgim çok az.Söylediklerinize gerçekten katılıyorum.Bilinçli yapabilmek için araştırıyor ve soruyorum.Fethiye'nin değişik yerlerin bir kaç parça arazim var.Bu bahsettiğim yer yıllarca ilgiden mahrum bıraktığımız bir arazi. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8830 Bu linkte anlattığım yer.Burada öncülük yapmak ve insanlarımıza buranın da değerli olduğunu farkettirebilmek ve köyümüzün gençlerine turizm işçiliği dışında yapabilecekleri bir şey olduğunu da farkettirebilmek istiyorum.Bahsettiğim yerin yakınında köyümüzün Kozağacı adında bir mahallesi olduğu için ceviz yetişebileceğini düşündüm.
Sebahattin hocam, 1. sorumu yanlış anlamişsınız.Ben bu forumun bir mesajında bir arkadaşımızın yazdığı gibi 1.5 metre kazıp ceviz tohumunu ekip üstünü doldurmadan bırakmayı sormuştum.Yazan arkadaş sebeb olarak çukurun içinin nemini kaybetmeyeceğini ve su ihtiyacının az olacağını yazmıştı.Tabii fidan büyünce çukuru dolduracağız.
Sizden ricam bu konudaki fikriniz nedir?

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön