View Single Post
Eski 11-07-2009, 08:50   #132
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Name:  11071.jpg
Views: 6920
Size:  63.0 KB

Yer açelyaları gerçekten bahçeleri şenlendiriyor. Haziran ortasında açmaya başladılar daha da devam ediyorlar. Önceleri sadece üstlerindeki tomurcuklar açacak zannetmiştim ama gövdede de tomurcuklar oluşuyor ve aşağı doğru açıyor.

Tohumları doğradan toprağa ekmek iyi sonuç veriyor. Şaşırttıklarım oldıkça zayıf kaldı, diğerleri çok sağlıklı ve çiçekli. Nisan ayında ektim, 2 saat güneş alan yerdekiler pek gelişmedi, az çiçekli oldu, sabahtan-öğleden sonraya kadar güneşalan yerdekiler çok verimli. Uçlarını almamıştım ama seneye deneyeceğim.

Grup halinde güzel duruyorlar. Boyları 50-60 cm. Renkler somondan, koyu pembeye kadar değişiyor. Çimlenmesi çok kolay ve çimlenme oranı çok yüksek, bu nedenle gereğinden sık büyüdüler.

Geçen yaz sonu denemek için ektiğim, bu baharda erkenden açtı (Kışın zarar görebilir, sadece bir kaç tohum deneyin). Gövdesi kalınlaşıp uzadığı için, bir parçasını kırıp başka yere diktim ve tuttu, sağlıklı büyüyor. Hatta yatık durumda büyüdüğü için, ana gövdeden bir çok yan dallar çıktı hepsi de çiçek açtı.

Düzenleyen Kiraz : 11-07-2009 saat 11:19 Neden: ek
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön