View Single Post
Eski 10-07-2009, 11:29   #636
vietcong
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-07-2009
arkadaşlar bende de 3500 adet köklenmiş melissa var...yalnız hiç birini satmayı düşünmüyorum...10,000 adet yapıp daha büyük araziye geçmeyi ve daha sonrada ufak bir damıtma tesisi kurup çıkan yağı ihrac etmeyi düşünüoyurm...yapraklarından kilo başı yaklaşık 30 tl kazanıyorum...ancak benden alan toptancı bunu 50 -60 arası baharatçılara satıyor..baharatçılarda 90 liraya satıyor...yalnız şu var baharatçılara gelen melissalar yabancı ülkelerden geliyor ve yaprağındaki etken madde damıtma sonrası % 95 düşüyor...elinize bir tutam melissa alın ve kokusu keskin limonvari bir kokuysa o ürün içilebilir...köklendirmeside çok olay...isteyene ayrıntılı öğretebilirim...sadece bir dal parçası ve orta derece bir toprak **** perlit yeterli...ben antalyada yaşıyorum ve çok iyi verim alıyorum...daha önce yalovada serada yaptım ancak bu kadar fazla verim alamadım...bunu yapacak arkadaşlara akdeniz iklim kuşağında yapmasını tavsiye ederim...1 bitki yaklaşık 1 mt2 alan kaplıyor ve sık sık dikebiliyorsunuz ve 1 bitki antalya şartlarında 4-5 kere hasat edilebiliyor.hasat başı 250-300 gr yaprak alabilirsiniz.sene sonunda 1 mt2 alandan 1 kilo verim alıyorsunuz demektir bu...yalnız aradan 2-3 yıl geçmesi lazım bu verime ulaşmak için ( kurumamış yaprak ağırlığı )..kısacası ne kadar çok kişi yaparsa o kadar çok yağ çıkartılır...bugün bayere mail attığınız zaman sizden yaprak değil yağ talep ediyorlar...kozmetik ve ilaç sanayisi bu bitkinin en büyük alıcısı...yalnız şunu da belirteyim normal melissa ekmeyin folia meliissae yani tıbbi olanını dikin...

vietcong Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön