Ben de dün ilk 2 meyveyi kopardım. Kabuğu ince, içi boş ve üstü kırmızı jöle gibi bir madde ile kaplı çekirdeklerden ibaret bir meyve. Çekirdek üstündeki kırmızı jöle kıvamındaki madde tadı meyvenin tek tatlı kısmı diyebilirim. Bu tat kavunun çekirdek kısmına yakın olan jölemsi maddeye çok benziyor, tabii o kadar tatlı değil. Cam bir kavanoz ayarladım, çekirdekleri çıkarıp bunun içine elimle parçalara ayırıp ağzını kapadım. Meyveler olgunlaştıkça burada biriktirip son olarak zeytinyağı ekleyip kaldıracağım. Bu arada içinden çıkan çekirdeklerin bir kısmının içi boş. Hafif bastırınca hemen kırılıyor. Sağlam olanları ayırıp gölgede kurumaya bıraktım.
Meyvenin dış kısmı ve rengi çok cezbedici. Görenler durup seyretmekten kendisini alamıyor. Aynı hoşluk tadı için de geçerli olsa kesinlikle favori meyveler sıralamasında ilk 3' e girerdi
