View Single Post
Eski 09-07-2009, 12:48   #8
kaktüs
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Merhabalar...

Ancak yeni yeni ayaklandım. Ve hayatımda birşeylerin eksikliğini çekmeye başladığımı hissettim Ağaçlar net benim için hayatımda, bana keyif veren bir yer almış bile ben farketmeden.

Bu başlığa çeliklerin yeni resimlerini koymayı istedim ama elimdeki fotoğraf makinesi ne yazık ki hiç güzel görüntü vermiyor. Sürgün veren 2 tür var ama sürgünlerini çekeyim dediğinde yaprakları bulanık görünüyor, yapraklarını çekeyim dediğimde anlamsız fotoğraflar çıkıyor.

Sorun ya makinemde ya da benim beceriksizliğimde.

Bendeki çeliklerle ilgili son durumu paylaşayım.

Toprağa ektiğim çelikler içinde en iştahlı görünen kocaman yapraklı "Hoya Purpurea Fusca" idi. Ben fısfısladıkça, o gövdesinden kökler fırlatıyordu. Ve nihayet bir sürgün vererek beni çok mutlu etti.

Yapraklarında bozulma olmamış olan çeliklerden birisi de "Hoya Pubicalyx Silver Pink" idi. Çelikle bölemeyeğim kadar küçüktü ben de bütün çelikleri tek halde saksıya dikmiştim. Amatörlüğümden biraz fazla gömdüğüm Silver Pink, gözünü toprak altında bırakmama rağmen pes etmedi ve topraktan ilk sürgününü gösterdi.

Bir de sanırım "Hoya lacunosa" da hareketlenme var. Minicik narin gövdesinde mikroskobik denebilecek küçüklükte bir filiz gördüm sanki. Hatta "bit" falan mı diye inceledim de emin olamadığımdan.

Hoya Bella, Red Button, davidcummingii, meliflua beklemekte. Sakin sakin uyuyorlar henüz.

Hoya mindorensis ya diğer hoyalardan daha ince yaprak yapısına sahip ya da bana gelen çelik öyleydi bilemiyorum. Toprağa ektiğim günden beri hareket göstermediği gibi yaprakları hala sağlıklı durmuyor. Şu anda yeşil ama sanki suyu çekilmiş kurumuş gibi bir dokusu var. Elimden geldiğince nemli tutuyorum ama açıkçası çok umudum yok.

Hoya camphorofolia ise geldiğinde zaten neredeyse tamamen ölüydü. Kurumuş bir gövde ve can çekişen yaprakları vardı. Toprağa ektiğimin 2. günü 2 yaprağı dökülmüş sağlıksız tek bir yaprakla kalmıştı. Bir süredir o da üzerinde kahverengi noktacıklar, sarı alanlar ile öyle duruyordu ve sonunda tek kalan yaprak da tamamen kuruyarak döküldü. Merak edip gövdesine baktığımda gövdenin de kurumuş bir çöpten farkı kalmadığını üzülerek gördüm. Rengi dolayısıyla en merak ettiğim türlerden biriydi. Ne yapalım kısmet değilmiş.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön