Bu başlığı yeni farkettim ve bir tarif de benden olsun istedim.
Közde kırmızı biber (şimdi tam mevsimi!)
Buralarda salçalık biber olarak bilinen etli dolgunca kırmızı biberleri közlüyorsunuz, sonra kabuklarını soyup çekirdek ve saplarını ayıklıyorsunuz. Ardından kalınca doğrayıp, limon zeytinyağı ve sarmısakla tatlandırıp, maydonozla süsleyip afiyetle yiyorsunuz. Bu tarifi arzu ederseniz közlenmiş soğan ve nar ekşisi ekleyerek de yapabilirsiniz.
Kırmızı biberden hazırlanan mezelerin görüntüsüne doyum olmuyor, lezzeti ise tarif edilecek gibi değil.
Bir de yoğurtlu tarifini vereyim.
Biberleri bu kez iki parmak kalınlığında doğrayıp yağda kızartıyorsunuz. Yağını süzdürdükten sonra sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıyorsunuz. Maydanozla da süslenince enfes bir renk kombinasyonu ve tad oluşuyor.
Afiyetler olsun.
|