View Single Post
Eski 07-07-2009, 21:14   #920
aydınlı
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-07-2009
HErkese selam

İnanın bazen nereden bu işe sardırdım demeye başladım... Herşey kızımın bir paket domates tohumu alalım demesiyle başladı. 1 aydan uzun zamandır bulabildiğim tüm teorik bilgileri topladıktan sonra artık sistemlerimi yapmaya başladım.
1 haftadır tüm geceleri sistem tasarımı ve marangozlukla uğraşıyorum. Şu anda evin ortasında küçük çaplı bir havuz ve 8 saksılı (12 şer litrelik) damlatmalı sistem var.

Her saksıda 4 lt/h lik 2 adet gardena end drip head var. GAP projesi gibi birşey oldu ama çalışıyor.
Sağolsun Kudret beyden eriyikler ve EC metre de yola çıktı.... Yarın ağaç sevdalısından perlitlerim de gecek, Tartesden hidroton ve cocopeatlarımı da haftaya alırım.Önümüzdeki hafta da kayayünü içine marul ve domates tohumlarımı ekerim. Tohumlardırma için ışık sistemi de hazır durumda...

Bu arada ABD deki tohumcudan bilimum domates, salatalık, biber ve marul tohumlarım da yola çıktı.

HArcadığım para ile yaklaşık 2 yıllık domates stoğumu yapabilirdim ama bu işin şaka yanı artık böyle hobiye girince harcanan paraları saymamak lazım...

Ancak normal bildiğimiz saksılardan (perlit dolu) drenaj sistemini sanırım yorgunluktan artık tasarlayamadım. Bir fikri olan varmı?

iyi akşamlar...

aydınlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön