Yardım cı olursanız sevinirim..
Merhaba Arkadaşlar:
Bu yıl ilk defa kendi balkonumda domates(pembe domates ve ceri domates) ve biber (can biber ve ince kıl sıvri biber) yetiştirmeye calışdım fakat sanırım bir yerde yanlış veya yanlışlar yapıyorum ceri domateslarım yaklasık 50 cm uzunluga eriştikten sonra cıcek actı ve domates ler belirdi ve olgunlaşması cok yavaş pembe domateslerimde neredeyse aynı boyda fakat iki üç cicek acıyor ve döküyor sanırım fazla sulanmadan boya gitti ve çicegine bakamıyor biberlerimde ayni durumda malesef üst kısmına bakabilsin (kendimce) diye alt yaprakları kopardım ayni fidelerden bahceye ektiğimizde daha 15cm deyken biber aldık sizce ne veya neler yapmalıyım yardımcı olursanız cok memnun olurum saygılar..
NOT: Toprak karısımını torf ve orman topragı ilave ederek yaptım saksılarımda yeterince buyuk sanırım bodur camların dıkıldıgı buyuk yuvarlak saksılarda hepsi. ve hiç gübre kullanmadım akşamları ikişer tas su veriyorum balkonum ögle sonra cok iyi güneş görüyor ve hafif esintili oluyor akşamları ise rüzgar biraz fazlalaşıyor.
|