Benim anladığım, üretimi domatesten daha hassas. Ege'de yapılacaksa Manisa Salihli'de yakında açılacak büyük tesiste işlenebilir (işlenmesini istiyorsak) veya paketlemesi (kendi paketlemeniz yoksa). Akdeniz'de yapılacaksa Antalya halinde tropik meyve alıcıları varmış. Ben işlemeden pazara sunardım. İşlenecekse de püresi iyi olur bence. Hem yoğurta katılabilir, nektar yapılabilir, araştırılırsa belki süte katılabilir, marmelat yapılabilir, hattâ bebekler için meyve püresi veya maması için kullanılabilir (çünkü büyüme için önemli mineralleri var), belki keçi sütüyle karışımında sorun çıkarmıyorsa böyle bir karışım oluşturulabilir. Yani pazarı var veya pazar oluşturulabilir içerde ve dışarda. Öyle bir ürün bu. Bunu bir de topraksız tarımda yapmak işin zirvesi.
|