Sevgili Manolya, ortancayı rüyanda görürsen sonbaharda bana hatırlatırsın; ben anladım onu
Sevgili Nurcanaybay, sarmaşıklar çıkana kadar neden olmasın. Ama benim bu tür alış verişe gitmem biraz zor oluyor, alana kadar sabah sefaları tırmanacak galiba. Yine de alırım, özel günler için işe yarar, aradığın fotoğrafı bulunca tekrar gönderir misin?
Vildan Hn, hem de ne bekleme, her gün kaç cm çıktılar bakıyorum, bu sıralar çok hızlılar, günde 10-15 cm uzadıkları oluyor.
Komşu duvarına saksıyı geçen sene de düşünmüştüm, baharda su istemeyen ve çiçek açan buz çiçeği aklıma gelmişti. Hatta bir sulama hattı çekip, çatılarda kullanılan yağmur oluklarını demirin dibinde boydan boya kullanabilir miyim diye düşünmüştüm. Duvar 4 m'ye yakın, çiçekleri bir astım mı fazla müdahale edemem ya da iplerle aşağıdan çekerek, kaldırıp-indirecek şekilde bağlamam gerekir. Gelecek komşumu fazla tanımıyorum, sarmaşıkların tutunacağı ipleri demirlerine bağlamak için izin istediğimde tepkisini pek anlayamadım. Neyse, geçen sene sabah sefaları demiri aşıp, o bahçeye kadar geçmişti; rahatsız ettiği yerinden kesebileceklerini hatırlattım.
Divan örtülerine gelince, eski bir divan örtüsü de var, eteği sarma işlemeli. Sağlam ve işlemeli yerini çıkarmıştım,burada değerlendirmeyi düşünüyorum. Yalnız bir problemim var, dışarıdan bahçeme giren kedi çok, çimlerin üzerine, çiçeklerin üzerine tuvaletini yapan da var. Dün bir tanesi gazanyayı darmadağın etmiş, henüz çimlere başlamamış, her tarafa sirke döktüm

Bu nedenle ben yokken minderleri bahçede bırakamıyorum.