Avokado bitkisi ve diğer çalı ve ağaçlardan alınan temiz virüssüz 30 cm. boyundaki dal çeligin en alt bölgesi yanlamasına maket bıcagıyla kesilir daha sonra en alt kısmından biraz yukarısından gövdede V şellinde maket bıcagı yardımıyla kesit alınır. Burda amaç çeligi iki yerinden sağlıklı köklenmesini sağlamak gövdeden V şeklinde kesilen kısım ve çeligin en alt kısmından yanlamasına alınan kesitle V kesit ve en alt kesit topraga güzelce daldırılmasıyla belli bir zaman sonra her iki kesitten köklenme başlar. Bu teknigi yapmamızın amacı çeligin topragın içinde daha iyi bir şekilde köklenmesini ve köklenirken daha fazla çeligin gövdesine su ve minerallerin daha hızlı emilmesini sağlamaktır. Bu işlem İlkbahar mevsiminde ve Mart ayında çelik bu sistemle hazırlanıp topraga daldırılır.
Hatırlatma : Avokado bitkisi ve diğer hazırladıgınız çeliklerin yaprakları budama makasıyla alınır kontrollü bir şekilde çeligin filizlenmesi gözlenir daha sonra çelik saksıya veya bahçede tuttugu ve filizlenme işlemi bittikten sonra Avokado çeliği biraz yukarıdan aşılanır. Birde dikkat edilecek husus fidanın aşı bölgesinin yopragın altında kalmamsına dikkat edilmeli dikkat edilmediği takdirde aşı toprak seviyesinin altında kalıp aşı bölgesi köklenerek fidanımızın aşısı bozulmaktadır. Herkese kolay gelsin başarılar.