View Single Post
Eski 02-07-2009, 13:13   #1036
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Zararlıların etkisi devam etmez ise nefis bir yeniden doğma vakası yaşayacağımız muhakkak!

Yaklaşık 3 hafta kadar önce, evlerinden 1,5 aylığına uzak kalacak bir ahbabımın bana bakım için teslim etmiş olduğu yetişkin gardenyanın her yerini yaprak biti sarmıştı. Saatler süren ilk mekanik temizleme işleminden sonra inatla bionem uygulamasına devam ettim ve zararlılar ortadan kayboldu. Bu ilk mekanik temizleme işleminden sonra, kontrolsüz ve biçimsiz uzamış tüm dalları neredeyse en diplerinden budamıştım; çıplak kalan gardenyanın 3. hafta sonrasındaki görüntüsünü görseniz inanamazsınız. Tüm gözlerden yapraklar fışkırmış durumda. Çılgınca ve isyan ile hızla uzama eğilimi gösteren sürgünlere de tepe sürgünü çimdiklemesi yapıyorum.

Sonuç gayet tatminkar. Fotoğrafları çekip eklerim bilahire.

Sn.omar, sizin bitkinizin yola çıkıştaki hali bahsettiğim o gardenyadan 10 kat daha avantajlı. Çok başarılı bir sonuç alacaksınız. Tüm gözlerden yeni sürgünler fışkıracak.

Lider ruhlu sürgünleri çimdiklemeye unutmadan...

Bu arada, hazır top çalı biçimi niyetiyle yola çıkmışken, birr kaç dalı daha şu aşağıda belirttiğim yerlerden budamaya ne dersiniz?

Name:  gardenya01.jpg
Views: 1572
Size:  18.2 KB

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön