Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu
Sn. suzidilara,
Pembe yasemininizin ölmesi çok normal.
Bitkilerde insanlar gibidir, besin kaynakları ısı, ışık, su ve topraktan oluşur. Bunları dozunda ve yeterince veremezseniz bitki bağışıklık sistemi çöker ve zararlılara davet çıkarır. Güneş seven bir bitkiyi, sırf biz onu çok seviyoruz ve değer veriyoruz diye salonun en güzel köşesine koyduğumuzda o bitki yeterince güneş ışığı alamaz, yaprak ve sürgünleri zayıflamaya ve hızlı bir şekilde uzamaya başlar. Bizde seviniriz kıymet verildiğini biliyorda uzuyor diye, aslında daha fazla ışık toplaya bilmek ve güneş ışınlarına ulaşabilmek için bitkinin çabasıdır bu.
Bitkileri iyi gözlemlemek ve onların yukarıda bahsettiğim isteklerini yerine getirmekle en güzel bitkilere sahip olacağınıza inanıyorum. Yaptığınız hataları gözden geçirin ve tekrarlamamaya çalışın.
Saygılar.
|
Mutlu Bey, benim yaseminim güneşsizlikten ölmedi, arap sabunlu sudan püskürttüğüm için öldü.

Resmi arka fon açık renkli ve boş olsun ki zavallı çiçeğimin hâli daha net görülsün diye çiçeği beyaz renkli kapı önüne koyarak çektim.

Yoksa sürekli orda durduğundan değil. Çok sağlıklı ve güzel sürgünleri vardı, tomurcuklar verdi, mevsimi geldiğinde açtı, aylardır yanımdaydı örümceklenip de arap sabunlu suyu püskürtünce böyle oldu.
Sn. omar, çok teşekkür ederim teklifinize hayır diyemeyeceğim

Budama yaparsanız çeliklerimi beklerim. Daha önce sarı yasemin çeliği dikmiştim ve şu anda kocaman oldu, umarım pembe yasemin çeliği de çabuk tutan veya sorun çıkarmayan cinstendir.
Sn. cennet bahçesi, benim mavi yaseminim yok, sn. omar'a çelik göndereceğiniz zaman umarım beni de hatırlarsınız.
