View Single Post
Eski 02-07-2009, 11:04   #3722
sadpotter
Yeni Üye

sadpotter's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2009
Merhaba Faruk Bey, menekşeme ben de hayranım. Güzel olarak başka menekşe biraylerim de var tabi...Özellikle bu mevsimde bu resimdeki birey çok güzel bir örnekti ve sizlerle paylaşma gereğini hissettim. Bence işin kilidi önceden de söylediğim gibi, sevgi ve şefkatte...Bu ikilinin doğurmayacağı şey yok ki...Bir çok şey tavsiye edilse de; edilmedik kalan tek bir tanesi bile başarısızlığa neden olur...Ama işimizi severek yapıyorsak, başarılı olma şansımız çok yüksek olur (sevmek sadece okşamak seni seviyorum demek değildir; sevmek onun için her şeyi yapmaktır, sevmek bilgili olmayı gerektirir; bu da ona; onlara göstereceğiniz en fazla özen için gerekli! ). İşe buradan başlanıldığında; bazan kendimiz bile şaşırırız geldiğimiz noktadaki başarı düzeyine!...Biraz daha yüzeysel anlatmam gerekirse; gerçekten de belli bir sır yok!...Sadece dikkat ve özen gibi sevgi ve şefkatin bilgi ile yoğrulmuş alt dalları var...Daha da yüzeye inelim...Belki de; genel bitki yetiştirme kuralları başta olmak üzere; fazladan; doğru toprak, doğru kap, doğru ışık; ışığın gelme açısı ve şiddeti, uygun ama cereyan yapmayan bir havalandırma, doğru sulama, deneme yanılma yöntemi, (diğer yöntemler kadar fazla bilimsel olamasa da, özellikle bu tür uğraşlarda etkili bir metodtur). Kusura bakmayın; belki de emekli bir felsefeci oluşumdan olsa gerek; fazla uzattım...Selamlarımı sunarım. -sadpotter-

Düzenleyen sadpotter : 30-12-2013 saat 01:50 Neden: imla düzeltme
sadpotter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön