Sevgi Limon, yer açelyasını bu sene ilk ektim, geçen sene sende görüp çok beğenmiştim

Seninkilerde bu sene sorun olması üzücü. Ebegümecinin gülkurusu rengini daha önce duymamıştım, eminim çok güzeldir. Aslında beyaz da almıştım ve ektiğimi sanıyordum ama çıkan yok, unutmuşum herhalde.
Sevgili Çiçeksever70 teşekkür ederim. O yağmurlardan biraz bize de düşse. Ne kadar sulasak da yağmur gibi olmuyor.
Vildan Hn, haklısınız, aslında eski ve yeninin farkını görmek benim de hoşuma gidiyor. Öylesine bir kaç bitki koyduğum gölge alan için kafam biraz karışık, belki beraber planlarız.
Sevgili Farezya güzel dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Umarım yakında "kadılokması" görmem

Nedense burada öğrendiğim bir böcek ya da hastalık kısa zaman sonra başıma geliyor. Beyaz sinek, kırmızı örümcek, unlu bit, külleme,... nedense hep öğrenince başıma geldi.... Tabii ki şaka, bu hastalıklar ya da zararlılar zaten oluyordu ve ben ne olduğunu anlayamadan çiçeğim soldu, çiçeğim öldü diyordum belki. Şimdi yaprağının duruşundan, karıncasından, renginden şüphelenince hemen bakıp nedenini az çok bulabiliyoruz ve bu takibi de sürekli yapmak gerekiyor. O kadar çoklar ki bazen bunaltıyorlar