View Single Post
Eski 01-07-2009, 12:59   #995
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Manav'dan aldığım cherry domateslerin tohumun'dan yetiştirdiğim fideler, meyve vermeye başladı. Herhalde hibrit değildiler. Bir fide tenekeye, bir fide yere ekmiştim. 3-4 gün önce oluşmaya başladılar. Alt'tan ve üst'ten, bu sabah fotoğraflarını çektim. Aynı şekilde nisan başlarında manavdan aldığım ve tohumlarından ürettiğim, Dikili-Kaynarca seralarında yetiştirili satılan sırık domateslerde'de meyve oluşmaya başladı.

Onların'da bazı fotoğraflarını ekliyorum. Ürün vermeyeceklerini zannediyordum (hibrit oldukları için) ama ürün veriyorlar. Ayrıca valide hanımdan, alıp ektiğim tohumlardan yetişen diğer salkım fideler'de ürün vermeye başladılar ama ilk önce çıkan ve bu günlerde orta boy elma, boyutlarına kadar büyüyen salkım domatesin şekli, diğerlerine hiç benzemiyor.

Belki değişik bir tür tohumu, yanlışlıkla karıştırmış olabilir diyeceğim ama başka cins yetiştirmemiş. Bu domatesin gövde uzunluğu (toprak üstü) 115 cm. Yani oturak cinsi değil, sırık domates.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:44 Neden: Noktalama işaretleri ve paragraf ayırma düzenlemesi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön