Taş evler
Merhabalar,
Formu baştan aşağıya okudum. Bilgilerden çok yararlandığımı söylemeliyim. Saip Köyü'nde bir yıkık taş ev aldım. Ve dokuya uygun şekilde yeniden ve yine bir taş ev olarak inşaasını gerçekleştireceğim. Büyük araştırmalar sonucu, en iyi yer olarak Karaburun'u, yani tam olarak Saip'i seçtim... Fakat, çevreyi yürüyerek dolaştığımda, özellikle deniz kıyısı (Saipaltı ve köy merkezinde) betonlaşmanın ve kirlenmenin başladığını gördüm. Oysa, taş evler birinin ellerinden tutmasını bekliyor adeta. Umarım bir rant mekanı haline gelmesi açık olan Karaburun ve çevre köylerinin korunması yönünde hem belediye, hem de devlet bir şeyler yaparlar. Yoksa henüz geniş bir yol ile ulaşımın olmadığı bu mekanlara da veda etmek zorunda kalacağız. Taş evlerin yerlerini, beton bloklar alacak. Haftasonu mangalcıları ile başlayacak olan istila, kişiliksiz yapılanma sayesinde tam bir kirliliğe dönüşecek.
Karaburun ile ilgili kendini bilen ve hem doğayı hem yapı dokusunu korumaya yönelik olarak kendilerinde bir istek duyan kişilerle iletişim kurmak isterim; özellikle taş evler ve köy mekanlarının eski halini alması yönünde fikirleri olan ve hem tecrübe hem de imkanlarını kullanmak isteyen kişilerle...
Kendi çektiğim videoları ve diğer fotoğrafları daha sonra paylaşacağım.
|