View Single Post
Eski 30-06-2009, 16:04   #51
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Biraz önce sabah topladığım hanım terliği yapraklarını bir güzel kavurduk. İçine koyduğumuz malzemeyi fazla çeşitli kılmadık ki gerçek tadını alabilelim. Sadece çok az soğan ve yarım çay bardağı su ile yaklaşık 15 dakika kısık ateşte döndürdük. Sonuç tam bir fiyasko. Çiğ yendiğinde roka benzeri bir tadı olan bitki, yaptığımız işlemden sonra ot acısını açığa çıkardı. Ot acılığına alışkın olanlar için denenebilecek bir yemek olacağı düşüncesindeyim. Radikanın acısını yağlayıp limonlayıp yiyebilenler, bunu da taze olarak tüketebileceklerdir. Sevgili tolgahann, umarım bu kadar bilgi deneyip denememe konusunda yeterli olur. En azından anneciğinin fırçasından kurtuldun. Ya ben ne edeyim, hem zoraki bu ot kavurmasını yedim hem de tonla laf

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön