Bunlar yarı gölgedeki latinler. Tam güneşe ektiklerim (kırık küpün yanına) daha önce açtılar ama bunlar şimdi daha iyi gelişti ve çiçeği daha çok.

Büyük yapraklı gallanın sağ ve sol tarafına ektiğim (fotoğrafta ön ve arkasında kalıyor) yer açelyaları tomurcuk dolu, sabredemeyip şimdiden fotoğraf çektim, tamamı açınca kim bilir nasıl olacak? Eşim, bahçeyi yine doldurup karmakarışık yaptığımı söylüyor. Ne kadar istesem daha sade yapamıyorum, ne yapalım ben bu karışıklıktan memnunum, her gün ayrı sürpriz var
Ebegümeci tüm çiçeklerini açtı, yakında geri sayım başlar

Sevgili İmgelem'in tohumlarını gönderdiği zinnialar. Bu çiçekler açınca farkettim ki ben bunları çok eskiden tanıyorum. 10-12 yaşlarındayken bir komşumuz vermişti, taç yapraklarının sertliğinden dolayı "kağıt çiçeği" diyorduk. Bu nedenle daha da çok seviyorum, her sene bahçemde yer ayıracağım. Bu sene bir kısmını duvar dibine ve bir kısmını da sarı, kırmızı (sıcak) renklerin olduğu güneşli köşeye diktim, seneye hepsini duvar dibi tarafına yani pembe, beyaz, mavi çiçekli tarafa alacağım.
Ortanca çeşmenin yanına çok yakıştı. Diğer yanına mis kokulu abelya ve çan sarmaşığı diktim ama onlar adam olana kadar sabredemeyip, seneye oraya da ortanca dikebilirim.