View Single Post
Eski 30-06-2009, 02:07   #355
akoman
Ağaçsever

akoman's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nilgün Eran Mesajı Göster
Yazıları, bilgileri yani okuyorum. Ben Fethiye de oturuyorum ve geçen ay üç adet begonvil diktim bahçeme. İkisi tutmuş gözüküyordu biri tüm yapraklarınuı döktü ve kurudu. Şimdi ise diğerlerinin yapraklarında siyahlaşma oldu ve kuruyacak sanırım. Bana burada çiçek yoksa üzerinde bol sula dediler bende hergün suladım tabii bahçemin tümünü sularken. Aslında tüm bahçemide hergün sulamalımıyım bilmiyorum çünkü ben 8 aydır burada yaşıyorum, havası hakkında tecrübeli değilim söylenenlere göre hareket ediyorum. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler...
suyunu kesin cunku fethiye iklimi haricinde birde konumu nedeni ile nemli bir yerdir bu sartlarda haftada bir su verin ve su vermeden oncede topraginin nemini iycene kontrol edin topragin kurumasina izin verin.

begonvil sahil kenarlarini cok sever bunun nedeni nemdir nemli bir yerde yetisme sartlari cok iyi olan bir bitkidir oyleki sidetli ruzgarlara kafa tutacak kadar gelisebilir ornek antalya merkez soyle bir dolasin her yer begonvil agaci. Agci diyorum devasa agac demedigime sukredin ama kocamanlar

Gunesi cok severler aa eger gucsuzlerse bir kac gun golge yapacak bir seyler bulun yavas yavas gunese verin cicegi saygilar

akoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön