View Single Post
Eski 30-06-2009, 01:08   #2
oguz3259
Yeni Üye
 
oguz3259's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
Arkadaşlar Merhaba.Ben aranıza yeni katıldım.Ve ilgilendiğim konulardaki bilgi ve yorumlarımı forum kuralları dahilinde karşılıklı olarak paylaşmak istiyorum.

Öncelikle tüm dünyada giderek azalan doğal kaynaklar,kanımca bu kaynaklara yatırım yapanları memnun edecektir.Genellikle sanayi üretiminin kolay kazanç boyasına aldanan yatırımcılar köylü olmak yerine şehirli sanayici olma isteğiyle esas olan doğal kaynak üretimini çoğu zaman es geçiyorlar.

Hemen hemen tüm ticari ağaç türlerine yapılan yatırımların kazançlı olmaması mümkün değildir.Ancak bu işi sevmek,ağaçlara ilgi duymak şart.Zira bu konuda en önemli konu ağaçlarında tüm diğer canlılar gibi ilgi sevgi ve bakımla büyüdükleri gerçeğidir.

Esasende kavak zaman-kazanç ilişkisi açısından sanıyorum en cazip olan yatırımlık kereste ağacıdır.Çok kaliteli kerestesi olmamakla birlikte sürekli alıcısı olabilen ve ülkemizde tanınan 10 ila 12 yılda kesime gelebilen (yeri bakımı iklimine göre değişebilir) bir ağaç türü.Hatta muhtememeln en çok bilineni!

Sanıyorum kavak metreküp olarak 150-200 tl den aşağı değildir.Bu fiyatlar sürekli değişiklik arzedebiliyor.

- Ağacın kalitesi,
- Piyasaların genel durumu yani talep-arz ilişkisi,fiyatlara etki eden en önemli iki unsurdan bazılarıdır.

Ancak burada asıl olan ağacın pazarlanma kısmıdır.

Sonuç olarak doğru dikilip bakıldığında doğru yer ve zaman kuralı uygulandığında zarar ettirme olasılığı Allah(c.c.) ın izniyle yoktur.

Saygılarımla
oguz3259

oguz3259 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön