sn.MeyveliTepe çok hızlısınız.
Hızlı cevabınız için yine çok teşekkürler.
Talaş gerçekten iyi ve kesin çözüm gibi görünüyor.Yanlız marangozların kaba talaş ve ince talaş diye tabir ettikleri iki çeşidi var. bu hafta içinde talaşlarım gelecek. Bir yakınımdan rica ettim.ben bu talaşlarıda ince ve kabasını karıştırarak kullanmayı düşünüyorum nedersiniz?
Birde aklıma şöyle bişey takılıyor.bazı ağaçların talaşı için asidik olmaları dolayısıyla komposta ilave edilmez diye okumuştum.gelen talaşın hangi ağaçlara ait olduğunu bilemiyorum.Deneme yanılma olacak galiba.
Sorduğum kompost tekniklerinde bir yanlışım var.Şöyleki...
3-4-3 Varil Yöntemi:
ABD'de ev bahçeleri için geliştirilen basit ve kullanışlı bir tekniktir. Varil şeklinde ve büyüklüğünde tavuk kümesi teline benzeyen bir malzemeden imal edilen kutu içerisine kompostlaştırılacak malzemeler ve aktivatörler konur. Bir eksen etrafında döndürülebilen düzeneği sayesinde karıştırma işlemi gerçekleşir. Telli olduğu için rahatlıkla havalanabilir. Oldukça yaygın kullanımı olan bu metodla 45-60 günlük periyod içerisinde kompost üretimi sağlanmakta, bahçeli evlerde çöp problemi halledilmektedir.
3-4-4 14 Gün Yöntemi
Kaliforniya üniversitesinde geliştirilen ancak Amerika'da özellikle organik bahçecilik yapan ev hanımları tarafından çok eskiden beri kullanılan bu yöntemde 3-4 günde bir karıştırma ve gerekirse nem ilavesiyle 14 gün gibi kısa sürede ürün elde edilir.
Yani varil yöntemi ile 14 gün tekniği farlı iki teknikmiş.
İngilizcem çok iyi olmadığımı için 14 gün yöntemi ile ilgili yerli bir kaynak bulamadım.Bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim...
Düzenleyen 1001 : 29-06-2009 saat 13:18
Neden: harf hatası
|