sn.Meyveli tepe,
öncelikle ilgi ve alakanıza tekrar teşekkürler.
Gecen gün fazla vaktim olmadığı için size cok teferruatlı bilgi aktaramadım.Size resimlediğim kaplar benimkilerin internetteki bulabildiğim benzerlerinin resimleri.
Ben sizin dediğiniz gibi forumun bu başlıktaki bütün yazılarını ve hatta diğer sitelerdeki yazılarıda okuyarak bu işe başladım.Bidonlarımın 10'ar cm aralıkla tüm çeperlerini ve alt kısımlarını matkapla delip hava almasını vede drenajıda sağladım.Daha öncede belirttiğim gibi benim hatam hem sürekli üstüne yeşil malzeme ilave etmek oldu hemde kahverengi malzeme olarakta sadece gazete kağıdı kullanmak oldu.Buda benim biraz tez canlılığımdan.
Sizinde uyarınızı dikkate alarak kaplarımı cuma gününün gecesi bahçeye boşaltarak karıştırıp tekrar doldurdum. şimdi yanma işlemi yavaşta olsa tekrar başladı,o kötü koku şimdilik azaldı.
Cumartesi günü yeni projeme başladım.Nedir o..
kendi fotoğraf makinem olmadığından internetten indirdiğim bir resimle izah edeyim.
resimdekine benzer bir düzenek kurmaya çalışıyorum. çünkü diğer bidonların karıştırma işlemi beni çok yordu.ve iyi sonuçlar elde edemedim.
yapmaya çalıştığım düzeneği resimliye bilirsem daha sonra eklemeye çalışacağım,edindiğim teçrübelerimide paylaşacağım.
çizimde yazdığım yazı okunmuyor,şöyle izah edeyim.
2 demir profili varilin içine paralel olarak monte ettim. Bu profillere havalanmayı sağlaması için birçok delik açtım.Bu profillerdeki amacım hem havalanmayı sağlaması hemde mikser görevi görmesini istememdir.
Varili döndürdüğümde içindeki malzeme onlara çarparak daha iyi karışacaklar.
Hava delikleri sayesindede havalanma daha iyi olur diye düşünüyorum.
Şimdi kafama takılan bişeyler var.Onları iyi etüd edip en iyi sonuçu almaya çalışacağım.İnternetten baktığım,yukarıya eklediğim resimdeki gibi düzeneklerde
varilin gövdesinde delikler yok.Ama ben delik açsam daha iyi olur diye düşünüyorum.Onların bir kısmı sadece varilin yanlarına havalandırma deliği açmışlar.
Arkadaşlar internetteki okudugum kompost yapma tekniklerinde amerikadaki ev hanımlarının kullandığı varil yöntemi diye anlatılan yöntemin 14 günde işlemin tamamlandığı bir yöntem olarak bahsediliyor.Bu yöntem ile ilgili fazla bir bilgi bulamadım.Bu konuda bilgisi olan varmı?